Vaalit

Maakuntavaalit 2018

Tällä hetkellä maakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 28.10.2018. Edellyttäen, että lainsäädäntö vahvistetaan kesän aikana.

Eduskuntavaalit 2019

Eduskuntavaalien osalta ehdokkaaksi esittäminen tulee tehdä 30.4.2018 mennessä. Ehdokkaita voivat asettaa puolueosastot ja viiden hengen valitsijayhdistykset.

Menneet vaalit

Kuntavaalit 2017

Hämeen Sosialidemokraatit valmistautuvat huhtikuun kuntavaaleihin innolla ja luottavaisin mielin. Ehdokasasettelu on käynnissä. Oletko sinä kiinnostunut oman kuntasi kehittämisestä? Haluaisitko olla mukana vaikuttamassa päätöksentekoon hoito- ja hoivapalveluista, koulutuksesta, harrastusmahdollisuuksista, kaavoituksesta ja monista muista asumiseen, elämiseen ja viihtyisyyteen liittyvistä asioista?

Ota yhteyttä joko toiminnanjohtaja Pirjo Alijärveen tai oman kuntasi SDP:n puolueosastoon. Olet lämpimästi tervetullut mukaan porukkaan!

Eduskuntavaalit

Vuoden 2015 eduskuntavaalit on pidetty. Sosialidemokraattien asema Hämeen suurimpana puolueena säilyi 22,1 % kannatuksella ja 44 737 äänellä, mutta SDP:n kansanedustajapaikkamäärä putosi neljästä kolmeen. Kokoomus sai Hämeestä uuteen eduskuntaan 3, perussuomalaiset 3, keskusta 3, vasemmisto 1 ja kristillisdemokraatit 1 kansanedustajaa. Häme oli ainoa vaalipiiri, jossa sosialidemokraatit oli kannatukseltaan suurin puolue.

Sosialidemokraateista kansanedustajapaikkansa uusivat hämeenlinnalainen Tarja Filatov 8 318 äänellä sekä lahtelainen Mika Kari 6 867 äänellä. Uutena kansanedustajana eduskuntaan nousi lahtelainen Ville Skinnari 5 711 äänellä.

Europarlamenttivaalit

Europarlamenttivaalit pidettiin 25.5.2014. SDP on Hämeessä kannatukseltaan kolmanneksi suurin puolue 16,2%:in kannatuksellaan, puolueen valtakunnallisen kannatuksen ollessa 12,3%. Vaaleissa SDP sai kaksi jäsentä europarlamenttiin, Liisa Jaakonsaari jatkaa istuvana MEPpinä ja uutena MEPpinä nousi Miapetra Kumpula-Natri. Hämeestä oli ehdolla kaksi ehdokasta vaaleissa, kansanedustaja Johannes Koskinen sekä puoluekokouskautena 2012-2014 SDP:n varapuheenjohtajana toiminut Eero Vainio. Johannes Koskinen keräsi 16 782 ääntä (Hämeestä 5865) ja Eero Vainio keräsi 3694 ääntä (Hämeestä 2608).

Kuntavaalit

Kuntavaalit on pidetty. SDP on suurin puolue 25,5%:in kannatuksellaan Kanta-Hämeessä. SDP nousi suurimmaksi puolueeksi Hämeenlinnassa ja jatkoi suurimapana puolueena Riihimäellä, Heinolassa, Nastolassa ja Janakkalassa. SDP:n kannatus Päijät-Hämeessä on toiseksi suurinta. Puolueen kannatus Hämeen vaalipiirissä oli 25,0%:ia.

Presidentinvaalit

Tasavallan Presidentin vaalit on pidetty. SDP:n ehdokas Paavo Lipponen ei yltänyt toiselle kierrokselle. Hän sai Hämeen vaalipiiristä 7,2%:ia äänistä. Toiselle kierrokselle menivät Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto. Toisen kierroksen voitti Sauli Niinistö, josta tuli Suomen 12. Tasavallan Presidentti.

Eduskuntavaalit

Vuoden 2011 eduskuntavaalit on pidetty ja sosialidemokraatit säilyttivät suurimman puolueen asemansa 24,1 % kannatuksella ja 48 763 äänellä. Sosialidemokraatit säilyttivät myös ennakko-odotuksista huolimatta 4 kansanedustajapaikkaansa. Kokoomus sai Hämeestä uuteen eduskuntaan 3, perussuomalaiset 3, keskusta 2, vasemmisto 1 ja kristillisdemokraatit 1 kansanedustajaa.

Maakuntien väliset voimasuhteet sosialidemokraattisten kansanedustajien määrässä tasoittuivat, kun uuteen eduskuntaan tulivat valituiksi hämeenlinnalaiset Johannes Koskinen 7 603 äänellä ja Tarja Filatov 6 782 äänellä sekä lahtelaiset Mika Kari 5 280 äänellä ja Jouko Skinnari 5 186 äänellä.