SDP lähtee historiallisiin vaaleihin erittäin vahvalla ehdokaslistalla- tavoitteena laadukkaat ja yhdenvertaiset hyvinvointipalvelut sekä hyvinvoiva henkilöstö

Ajankohtaista

Hämeen sosialidemokraattien tavoitteena ensimmäisissä aluevaaleissa on Kanta-Hämeen asukkaiden yhdenvertainen oikeus laadukkaisiin palveluihin, oikea-aikainen hoitoon pääsy sekä henkilöstön hyvinvointi.

– SDP:n ehdokkaille on tärkeätä olla mukana rakentamassa uutta kantahämäläistä hyvinvointialuetta, yhdessä henkilöstön ja asukkaiden kanssa, SDP:n Kanta-Hämeen vaalityöryhmän puheenjohtaja Pirjo Sandelius kertoo.

SDP:n kärkitavoitteena perusterveydenhuollossa on, että kiireettömään hoitoon tulee päästä aidosti seitsemässä (7) päivässä hoidontarpeen arvioinnista.

Toinen kärkitavoite on, että suun terveydenhuollossa kiireettömän hoidon hoitotakuu lyhenee puolesta vuodesta kolmeen kuukauteen.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus on merkittävä askel suomalaisen hyvinvointivaltion kehityksessä. Uudistuksen tavoitteena on luoda vahvemmat, yhdenvertaisemmat ja toimivammat palvelut kaikkialle Suomeen.

Filatov, Koskinen ja Hellstén ehdolle – Nahkuri ja Lepola myös

Hämeen SDP asetti lauantain piirikokouksessa Iitissä 70 ehdokasta Kanta-Hämeeseen. Loput kolme paikkaa täytetään myöhemmin. SDP:n tavoitteena on olla uuden hyvinvointialueen suurin puolue vaalien jälkeen.

Ehdokkuus tärkeissä hyvinvointialueen vaaleissa kiinnosti laajalti jäseniä, ja listalla on paljon tuttuja nimiä, mutta myös uusia kykyjä. Hämeenlinnasta ehdolle lähtevät molemmat kansanedustajat Tarja Filatov ja Johannes Koskinen. Lisäksi hämeenlinnalaisille tuttu nimi on ex-kaupunginjohtaja Tapani Hellstén.

Riihimäeltä ehdolla on mm. valtuuston pj. Miia Nahkuri ja Forssasta kaupunginhallituksen pj. Kaisa Lepola.

– Nyt luodaan uutta ja tarvitsemme osaamista niin valtakunnan kuin kuntatason hallinnosta. Lisäksi mukana on todella vahvaa sote-alan osaamista – listamme kestää varmasti vertailun mihin tahansa ehdokasjoukkoon Suomessa, Pirjo Sandelius painottaa.

Lisätietoja:

Kanta-Hämeen sosialidemokraattien vaalityöryhmän pj. Pirjo Sandelius