Ohjeet jäsenäänestykseen eduskuntavaalien 2015 ehdokkaista & ehdokasesittelyt

Ajankohtaista

Hämeen Sosialidemokraatit ry

Ohjeet jäsenäänestykseen eduskuntavaalien 2015 ehdokkaista

Hämeen Sosialidemokraatit ry valitsee ehdokkaat tuleviin eduskuntavaaleihin jäsenäänestyksellä. Jäsenvaalissa äänioikeutettuja ovat SDP:n jäsenet, joiden kotikunta on sijaitsee Hämeen vaalipiirissä (Asikkala, Forssa, Hartola, Hausjärvi, Hattula, Heinola, Hollola, Humppila, Hämeenkoski, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Kärkölä, Lahti, Loppi, Nastola, Orimattila, Padasjoki, Riihimäki, Sysmä, Tammela, Ypäjä), ja jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa 30.6. mennessä (tai ovat vapaa- tai maksuvapaajäseniä). Jäsenvaali käydään netti- ja postiäänestyksenä. Äänioikeutetut saavat nettiäänestyksestä ilmoituksen äänioikeudesta ja ohjeet äänestykseen sähköpostitse, nettiäänestyksessä äänestämättä jättäneille äänestysmateriaali toimitetaan kirjeitse.

Nettiäänestys

Nettiäänestys järjestetään 3.-10.9.2014. Äänestämään pääset tästä osoitteesta:https://jasenpalvelu-sdp-fi.pwire.fi/

Äänestykseen tarvitaan jäsennumero ja salasana. Jäsennumeron löydät jäsenkortistasi. Mikäli olet unohtanut salasanan, voit tilata uuden äänestyssivulta, mikäli sähköpostiosoitteesi löytyy puolueen jäsenrekisteristä.

Jos et löydä jäsennumeroasi, voit kysyä sitä piiritoimistosta, mikko.suomalainen@sdp.fi tai 046 606 0881 sekä SDP:n jäsenpalvelusta arja.pennanen@sdp.fi tai 09 4789 8225 (puhelimitse yhteydenotot klo 9-15). Mikolta ja Arjalta voit kysyä myös lisätietoja kirjautumisesta ja nettiäänestämisestä.

Puolueen sääntöjen 33 § mukaisesti, äänestyksessä voi äänestää puolta siitä ehdokasmäärästä, joka vaalipiirissä voidaan puolueen ehdokaslistalle asettaa, näin ollen siis ääniä voi antaa seitsemälle ehdokkaalle niin, että annettu numero 1 saa 7 ääntä, numero 2 saa 6 ääntä, jne.

Postiäänestys

Niille, jotka eivät äänestä nettiäänestyksessä, toimitetaan postivaali, jonka ajankohtana on 24.9.-8.10.2014. Vaalimateriaali toimitetaan kirjeitse äänioikeutetuille. Tarkemmat äänestysohjeet tulevat vaalimateriaalin mukana.

Vaalin tulos

Vaalin tulos julkistetaan 10.10.2014. Jäsenäänestyksessä 12 eniten ääniä saanutta valitaan suoraan ehdokkaiksi, kahden viimeisen paikan osalta käytetään harkintaa tasapainoisen ehdokaslistan muodostamiseksi. Syyspiirikokous päättää ehdokasasettelusta 25.10.2014.

 

Ehdokasesittelyt kuvineen löydät täältä.