Helsingin Sosialidemokraatit: Pisararata hallitusohjelmaan

Ajankohtaista

Helsingin Sosialidemokraattien piirikokous vaatii, että seuraava hallitus sitoutuu Pisararadan toteuttamiseen ja näin pitää kiinni valtion pääkaupunkiseudun kuntien kanssa tekemästä sopimuksesta.

Maanantaina koolla ollut Helsingin Sosialidemokraattien piirikokous ilmaisi syvän pettymyksensä siitä, että kokoomus esti koko maata hyödyttävän Pisararata-hankkeen käynnistämisen. Kasvava pääkaupunkiseutu vaatii suuria panostuksia liikenteeseen ja maankäytön tehostamiseen, mutta Pisararata ei ole pelkästään pääkaupunkiseudun hanke, vaan toimiva raideliikenne on koko Suomen taloudellisen menestyksen edellytys. 

Talouden taantumassa tarvitaan investointeja, jotka luovat työllisyyttä. Pisara-hanke oli kuntien ja valtion sopimuksessa kytketty asuntorakentamiseen, ja pääkaupunkiseudun kunnat olivat näihin tavoitteisiin sitoutuneet. Pisaran kaataminen aiheuttaa epätietoisuutta ja luottamuspulaa kuntien ja valtion välille. 

Menestyvä pääkaupunkiseutu tarkoittaa menestyvää Suomea. Kaupungistuminen on globaali trendi, jota vastaan taisteleminen tarkoittaa vain heikommin kehittyvää taloutta, korkeampaa työttömyyttä, korkeampia asuntojen hintoja ja epäekologista yhdyskuntasuunnittelua. SDP haluaa tulevaisuusinvestointeja, joilla luodaan lisää työtä, kasvua ja asuntorakentamista. Helsinki on Suomen portti Eurooppaan ja maailmaan, ei uhka tai kilpailija muulle Suomelle.