Hämeen Sosialidemokraatit tuomitsee rasismin

Ajankohtaista

Rasismi on tuomittavaa kaikissa muodoissaan. Se pitää kitkeä jo alkuvaiheessa eikä sille saa antaa mitään kasvumahdollisuuksia. Hämeen Sosialidemokraatit otti kantaa rasismia vastaan syyspiirikokouksessaan Hattulassa lauantaina. Hämeen Sosialidemokraatit tukee puolueen presidenttiehdokkaan Paavo Lipposen johdonmukaista linjaa aidosti kansainvälisestä ja suvaitsevaisesta Suomesta.

Tuoreen tutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa kansasta ajattelee, että Suomessa ilmenee rasismia paljon tai melko paljon. Kuitenkin omassa itsessään rasismia tunnistaa tai tunnustaa paljon vain joka 50. ihminen ja melko paljon joka kahdeksas. Hämeen Sosialidemokraatit ovat huolissaan tästä kehityksestä. He muistuttavat Paavo Lipposen sanoin, että ”emme saa passiivina katsoa vierestä, kun vähemmistöihin kuuluvia kansalaisia kohdellaan huonosti.

Jokaisen on otettava vastuu suomalaisen yhteiskunnan suunnasta”. Hämeen Sosialidemokraatit ei hyväksy suomalaisten perusarvojen romuttamista. He muistuttavat, että kansalaisten ylivoimainen enemmistö hylkää kaikenlaiset ääriasenteet.